به گزارش طبنا (خبرگزار سلامت)، تحقیقات محققان دانشگاه پزشکی چین نشان میدهد مصرف میزان بالا سبزیجات آلیومی ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا ۷۹ درصد کاهش میدهد.
ژی لی، عضو تیم تحقیق، در این باره میگوید: نکته حائز اهمیت در این تحقیق این است که هر چقدر مصرف سبزیجات آلیومی بیشتر باشد، میزان حفاظت در مقابل سرطان روده بزرگ بیشتر خواهد بود.
وی در ادامه میافزاید: به طورکلی یافتههای فعلی نشان میدهد که چقدر پیشگیری اولیه از ابتلا به سرطان روده بزرگ از طریق تغییر در سبک زندگی مهم است.
در این مطالعه، ۸۳۳ بیمار مبتلا به سرطان روده بزرگ با ۸۳۳ بیمار فاقد این بیماری مقایسه شدند.
طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، سرطان روده بزرگ یکی از شایع ترین سرطانها در سراسر جهان است به طوری که در سال ۲۰۱۸، 1/80 میلیون مورد ابتلا به این سرطان و ۸۶۲ هزار مرگ ناشی از این سرطان در جهان وجود داشته است.
به گفته محققان سبزیجاتی که در خانواده آلیومها قرار دارند، میتوانند خطر ابتلا به سرطان معده و روده را کاهش دهند. مزایای این سبزیجات به دلیل وجود ترکیبات سولفوری است. اگرچه مکانیسم دقیق این ترکیبات هنوز مشخص نیست اما فرضیهها بر این اصل استوار است که پیاز دارای موادی است که از رشد تومورها جلوگیری میکند. این سبزی پرخاصیت منبع خوبی از آنتیاکسیدان و ویتامین C است که باعث میشود بدن افراد با رادیکالهای آزاد مقابله کند. (مهر)
نظر شما